Over mij

ZEN & STRONG

My fitness journey - Joëlle Verstraeten

Het begin

Het startpunt van mijn verhaal was niet fraai. Ik kwam uit een zware periode. Ik was nog slechts een schim van mezelf. Mezelf volledig kwijt, met ondergewicht, ik had allerlei vage klachten ten gevolge van de langdurige stress waar ik onder stond. Constant tijd moe, depressief en een zwaar verstoorde relatie met eten.  En ik begon met wat ik kende; yoga. (Ik heb namelijk ook een opleiding tot yogadocent gevolgd en gaf al les).

Op eigen benen staan na de scheiding gaf me letterlijk fysieke en mentale ruimte.

In eerste instantie was het mijn doel om me weer goed in mijn vel te voelen, mezelf terug te vinden en sterker te worden. 

Ik veranderde mijn eetgewoontes en begon warempel zonder veel moeite langzaam maar zeker  aan te komen. Iets wat me al jaren niet lukte.

Trial and error

Na 2 maanden dagelijks op de mat, had ik meer energie, stond dagelijks vroeg op en begon me sterker en soepeler te voelen, tot ik op het punt kwam dat zelfs pittige reeksen me geen moeite meer kostten en ik mezelf ging uitdagen door extra elementen toe te voegen zoals gewichten, yogaballen en weerstandsbanden. 

Alleen; ik deed maar wat. En na enkele maanden bereikte ik een plateau. Geen vooruitgang meer. Het beginnerseffect was uitgewerkt.

Ik ontdekte een gamechanger

En toen gebeurde er iets; ik ontdekte iets dat alles, op zijn kop zette! Ik kocht een tijdschrift met professioneel opgestelde schema's. Ik ging lezen over voeding. Ik volgde cursussen. In mijn vrije tijd, al mijn vrije tijd. En ik implementeerde die kennis. Ik maakte meer vooruitgang in vier weken dan in vier maanden voordien! Toen wist ik; "Dit is dé sleutel." En ik wist ook; dit is ZO krachtig, dit wil ik zelf kunnen en er nadien ook anderen mee helpen. En zo werd mijn bedrijf geboren.

Een professioneel schema volgen; je hebt twee mogelijkheden. Ofwel spendeer je uren, dagen, weken, aan zelfstudie, Ofwel geef je dat werk uit handen en neem een PT onder de arm. Uiteindelijk bespaart het je veel ellende, vergeefse moeite en frustratie. Dat ik heb ik al voldoende in jouw plaats gedaan ;-)

En nu...

Ondertussen leer ik nog steeds elke dag bij en ik maak nog elke dag vooruitgang. Maar ik sta zelfverzekerd en sterk in mijn schoenen, ook in de gym.

Ik voel me mentaal en fysiek sterker dan ooit, met meer dan voldoende energie. Mijn klachten zijn allemaal verdwenen, op een gezond gewicht en helder en veerkrachtig, klaar voor meer.

Ik voelde me depressief, had een zwaar verstoord eetpatroon, gewichts -en gezondheidsproblemen. Maar met Coaching to fit voel ik me weer veerkrachtig, heb ik een uitstekende gezondheid, een gezond gewicht en als bonus zie ik er geweldig uit. Beter dan ik ooit had durven dromen.
Maak een gratis website.