STRONG

My fitness journey - Joëlle Verstraeten


Hey fitness en healthy lifestyle fan! Ik ben Joëlle en ik begon mijn fitness reis in 2021 na mijn scheiding. Met kennis over voeding, yoga, gezond leven en mentale gezondheid ging ik op pad. Ik kende alleen mijn startpunt. Waar ik zou eindigen en of het wel zou lukken, dat wist ik niet. En mijn startpunt dat was niet fraai. Ik kwam net uit een scheiding, in volle Coronaperiode. Ik was nog slechts een schim van mezelf. Mezelf volledig kwijt, met ondergewicht, ik had allerlei vage klachten ten gevolge van de langdurige stress waar ik onder stond. De hele tijd moe. En ik begon met wat ik kende; yoga. (Ik heb namelijk ook een opleiding tot yogadocent gevolgd en gaf al les).

In eerste instantie was het mijn doel om me weer goed in mijn vel te voelen, mezelf terug te vinden en sterker te worden. 

Ik veranderde mijn eetgewoontes en begon warempel zonder veel moeite langzaam maar zeker  aan te komen. Iets wat me al jaren niet lukte.

Na 2 maanden dagelijks op de mat, had ik meer energie, stond dagelijks vroeg op en begon me sterker en soepeler te voelen, tot ik op het punt kwam dat zelfs pittige reeksen me geen moeite meer kostten en ik mezelf ging uitdagen door extra elementen toe te voegen zoals gewichten, yogaballen en weerstandsbanden. Langzaam aan werden dit echte workouts en kocht ik beetje bij beetje meer materiaal.

Toen ik ook resultaat begon te zien, was ik natuurlijk ook trots op mezelf en vooral op de reis die ik al had afgelegd. Wat ik vooral had opgemerkt was dat mezelf fysiek sterker voelde, me ook mentaal sterkte en en dat mezelf mentaal sterk voelen me ook de kracht gaf om door te gaan en mezelf te blijven uitdagen naar meer. 

Zoals ik het zie; ik weet waar ik vandaan kom, maar niet waar het eindigt. Wat mij betreft, is een reis die niet meer stopt, maar ik zal deze weg blijven volgen en delen. Gaandeweg raakten mensen in mijn omgeving geïnspireerd. Ga jij ook mee op fitnessreis?

Instagram   |    Facebook    |    YouTube 

Certificaten en diploma's

Physical Trainer

Physical Coaching Academy - 2022

The personal trainers toolkit

University of Queensland - 2022

Verbindend coachen

Coach Clinic - 2020

Mindfulness; wetenschappelijke benadering

Leiden University - 2020

125h yoga teacher hatha en yin

De yogastudio Ekeren (Brasschaat) - 2017-2019

Mind walk trainer

Jacqueline Smeets Euphoria Wellbeing - 2018

Integrale Basis coach

Open mind opleidingen - 2018

Mindfulness Basis en toegepaste mindfulness

Monash university e-learning - 2017

Maak een gratis website.