10 dingen die niemand jou vertelt als je start met fitnessen

09-03-2022

1. Je moet regelmatig nieuwe kleding kopen, zeker in het eerste half jaar

Je gewicht verandert je vorm verandert en je kledingmaten ook. Vooral in het eerste half jaar gaat het hard.

En daarbij ga je jezelf ook anders bekijken en verdwijnen complexen. Hello, sexy!

2. Jouw relatie met eten verandert voor eens en altijd

Of je nu gaat fitnessen om af te vallen, of om bij te komen; waarschijnlijk ga je caloriëen tellen en op je macro's letten. Je zal automatisch blijvend gezonder gaan eten en je zal eten gaan zien als liefde en brandstof voor jouw lichaam. Eten wordt prettig en de emotionele lading er rond valt weg. Het wordt een soort van zelfliefde. 

Maar let op; eten zal een heel belangrijke plek gaan innemen en jouw volgende eetmoment of maaltijd zal altijd, maar dan ook altijd in jouw gedachten zijn;  ;-)

3. Je zal jezelf tegenkomen, er zal gehuild en gevloekt worden

Fitnessen, hardlopen of krachttraining, het maakt niet uit; je zal grenzen verleggen en dat gaat niet zonder slag of stoot.

4. Je vriendenkring zal veranderen

Je ontmoet gelijkgezinden in groepslessen en in de sportschool, zoekt een trainingsmaatje of wordt beste maatjes met je personal trainer...

Andere mensen zullen jouw commitment niet begrijpen en je laten vallen als je net iets vaker liever naar de training gaat, dan mee op café... En dat is okay. blijf trouw aan jezelf!

5. Je zal andere gewoontes in de keuken ontwikkelen

Je zal waarschijnlijk je maaltijden gaan plannen en preppen. Spontane maaltijden zullen zeldzamer worden. Misschien stel je wel een heel maaltijdschema op. Boodschappen doen wordt dan ook een stuk makkelijker!

6. Je keukenkastje kan uitbarsten van de shakers en prepbakjes

Tja voor dat preppen, heb je bakjes nodig! En shakers? die kan je nooit genoeg hebben, zeker als je niet vaak afwast ;-)

7. Je snapt eindelijk wat ze bedoelen met "summerbodies are made in winter"

Om er in de zomer gespierd of getoned uit te zien, kweek je extra spiermassa in de winter. Waarom? Om spieren te laten groeien heb je nu eenmaal wat meer vet nodig. En zeg nou zelf, dat extra speklaagje over je sixpack ziet niemand in de winter, toch?

8. Je gaat meer geld uitgeven aan sportkleding dan aan je schoenencollectie 

Jaha, het wordt een verslaving, let maar op haha.

9. Je gaat beter voor jezelf zorgen in het algemeen

Hygiëne wordt belangrijk, want je gaat meer zweten en wat bloter rondlopen in de sportschool. daarbij, jouw mooie lichaam wil getoond worden, maar liefst wel netjes ;-)

10. Jouw me-time wordt heilig!

Sporten is me-time. en die slaag je nooit, maar ook nooit over!

Maak een gratis website.