10 tips om in actie te komen als jouw doel jou verlamt in plaats van inspireert

20-05-2024

Visualiseer

Denk niet te snel aan de "Hoe"!

Bedenk voor jezelf en zie het levendig hoe het eruitziet, voelt en wat je dan denkt en vertrouw er dan op dat het "Hoe" duidelijk zal worden.

Begin gewoon met een eerste logische stap. Vaak volgt de rest dan vanzelf.

Wat als je je niks zou aantrekken van wat anderen ervan zouden vinden?

Stel je jezelf voor dat de mening van anderen jou gewoon koud zouden laten of dat iedereen neutraal of enthousiast tegen je zou doen, als je voor je doel zou gaan? Zou je dan wel gemotiveerd eraan beginnen?

Wat als je alle geld zou hebben dat je nodig had om je doel te realiseren?

Nu voor een gezondheidsdoel denk je misschien hoezo? Stel dat je dat gym-membership wil, maar het momenteel boven je budget ligt, of je wil een hele homegym opbouwen, of je wil de marathon in New York gaan lopen…

Stel nu dat geld geen obstakel zou zijn. Wat zou je dan wel doen? 

Bekijk welke trainingen je thuis kan doen of in het park, hoe je budget kan vrijmaken… Maak alvast een ruimte in huis klaar en koop al klein materiaal… Begin gewoon met trainen voor die marathon. Voorbereiding is nooit vergooide tijd of energie! Het geeft momentum om manieren te vinden om het waar te maken.

Maak een afspraak met je toekomstige zelf.

Beeld je jezelf in als je je jouw doel behaald hebt. Wie ben je? Wat voel je? Wat denk je? Welke gewoontes heb je?

Welk advies zou je toekomstige zelf jou nu geven?

Geniet van de stilte

Maak hiervoor een halfuurtje tijd waarin je niet gestoord kan worden.

Als je niet weet hoe te beginnen, stel jezelf de vraag luidop; "Wat is de eerste volgende logische stap?" Neem dan tijd voor stilte; ga mediteren, schrijven of staar uit het raam… geef je brein de tijd om te sudderen. De ideeën zullen vanzelf komen. Wat ook werkt is een half uurtje gaan wandelen in de natuur. Vergeet je notitieboekje niet!

Speel met het beeld

Hoe ziet dit "overweldigd" er voor jou uit? Speel met woorden en beelden tot je iets hebt van waaruit je wel actie kan nemen. Misschien leveren de metaforische handelingen of veranderingen van het ene beeld naar het andere, jou wel de te nemen actiestappen op.

Doe iets, hoe klein ook!

Inspiratie komt van actie, niet andersom! Kies gewoon het simpelste mogelijke ding dat je vandaag al kan doen. De rest volgt vanzelf.

Ga in gesprek met je innerlijke criticus.

Die stemmen in jou, spreken wel eens negatief over jou, maar je kan er ook gebruik van maken. Vraag aan je stemmen (je hebt er meerdere!) wat zij zouden doen. Je bent er iets mee, of niet… Je krijgt soms verrassende antwoorden.

Stel uit!

Euh? Meestal krijg je de raadt niets uit te stellen… Maar dat gaat over die momenten dat je weet wat je moet doen en het gewoon niet doet. Nu gaat het om die momenten dat je niet weet wat je moet doen en het wel wil doen. Frustrerend. Maar doe ook gewoon even niets en kijk of de inspiratie komt. Zo niet, geniet dan even de rust zonder schuldgevoel.

Wees moedig, neem een risico, doe eens iets onverwacht en "onnatuurlijk".

M.a.w. kom uit je comfortzone!

Maak een gratis website.